florida i sommar

31/1

nu är det bara 152 dagar tills jag och min familj åker till florida i usa. det ska bli jättekul. vi har hyrt ett hus med pool och jacuzzi i trädgården. där ska vi bo i 15 eller 16 dagar och gå på sea world, universal studios, simma med delfiner och massa annat kul. sen ska vi åka till maimi och va där i två dagar. då ska vi mest bada det underbara vattnet och titta runt lite i staden. och viktigast av allt så ska vi såklart shoppa, som fan ! det ska bli skitkul, längtar så himla mycket. dollarna sänks jättemycket hela tiden så snart så är det nästa lika billigt i usa som det är i thailand. nästan i alla fall. ska köpa en ipod där tror jag. och massa kläder. det ska bli såå kul.

kommer bilder på vårt hotell snart

good bye  ; )

maria vuitton

jag är med i marias tävling på hennes jättefina blogg maria*vuitton. man kan vinna ett par jättefina rosa pumps. va med du också! annars kan du bara kolla in hennes blogg. den är riktigt snygg och har intressanta inlägg. gå in nu !

så himla trött !

30/1

aa, gud vilken dag. helt sjukt asså. vill inte prata om det här men det är helt knäppt. är helt trött efter en massa tvtittande på reprisen på Gossip Girl och Hairspray. jag tyckte inte hairspray va alls bra. vi spolade till och med för att den var långtråkig. men nu måste jag göra lite no. var inte på dagiset idag för dom hade studiedag. men vi får va där nästa onsdag i stället. nu måste jag fortsätta på no:n. 

heeeeeeejdååååå 

oprah winfrey

grattis säger vi till oprah som idag fyller femtiofyra år. grattis, grattis. Någon annan som fyller år idag är ju my. grattis säger vi till båda ! 

                                                image50

gossip girl

29/1

idag så hade vi en massa tråkiga lektioner. börjar tröttna lite på skolan. sen på sista lektionen så kom jag på att vi hade spanskprov, det var ju också bra att komma på nu. men nu blir det lite plugg och sen så måste jag ju se på premiären av gossip girl. har läst en halv bok av sju som är skrivna av gossip girl, och bara den lilla delen var jättebra så jag får hoppas att tvserien är lika bra. sen ska jag kanske se på en film med drew barrymore och adam sandler och heter 50 first dates. my sa att den var jättebra, men det varar rätt länge så jag vet inte om jag ska spela in den och lägga mig tidigt. imorgon så ska jag, hedvig, paulina, matte och my vara på dagiset och hjälpa till. ska bli skitkul. men ellinor som är en i "gänget" har blivit placerad i en annan grupp, skit på dig camilla ! såg förresten en omröstning på tvplaneten om man ville att gladiatorerna och fler än hälften av rösterna va ja. hoppas att det börjar igen. det var såå bra. vad tycker ni, vill du att gladiatorerna ska börja igen ?

kjamizar


bättre kondition

jag har väldigt dålig kondition. är det någon som har något bra tips på hur man får upp sin kondis. inte sånt vanligt som att gå ut och jogga, utan något annorlunda. något som fungerar !


december 1995

8 december

- Svensken Carl Bildt utses till chef för återuppbyggnadsarbetet och fredssamordnare i Bosnien.


12 december

- Jag föddes.

14 december


 - Daytonavtalet, som gör slut på kriget i före detta Jugoslavien, undertecknas i Paris av Bosniens, Kroatiens och Serbiens presidenter.


 - 500.000 julkort från brandkåren till Sveriges hushåll måste tryckas om, eftersom ordet "inte" har fallit bort och uppmaningen på dem lyder "Glöm ljusen!".


15 december

 - EU:s toppmöte i Madrid beslutar att införa euron som gemensam valuta från och med 1 januari 1999.


22 december

- Göteborgs tingsrätt i Sverige menar, att lagen mot politisk uniform strider mot Sveriges grundlagar och friar en yngling, som burit en armbindel med ett hakkors.


31 december

- Sveriges Radio sänder för sista gången TT-nyheter.


 - Det svenska läkemedelsföretaget Pharmacia och det amerikanska Upjohn går samman och bildar Pharmacia & Upjohn.


 - Sveriges försvarsminister Thage G. Peterson säger nej till en utredning om svenskt medlemskap i NATO.


 - I Sverige avbryts Socialdemokraternas och Vänsterpartiets ekonomiska samarbete, varpå socialdemokraterna i stället söker sig till Centerpartiet.


 - Målsättningen att ha en stark svensk försvarsindustri överges. Nu köper det svenska försvaret istället det mest prisvärda alternativet.


 - Flera tusen gymnasieskolelever i Sverige strejkar i några dagar, i protest mot skolnedskärningar och sänkta studiebidrag.


 - Rysk-svenska handelskammaren bildas.


 - Sverige kallar hem sin Nigeriaambassadör i protest mot avrättningar av regimkritiker i Nigeria.

_______________________________________________________________

Vad hände den månaden du föddes ?
 
 
Kommentera den månad och år du föddes så lägger jag in vad som hände då också.  


pluuggaa

24/1

nu måste jag plugga som fan, har so prov på måndag, spanskprov på onsdag, matteprov om någon vecka, engelska till i imorgon och läsa fyrtio sidor i en bok på svenskan. så det är bara att ligga i. historia och religion är ju bara det värsta som finns. hur kan man tycka om det ? hur kan någon ens utbilda sig till so lärare, det är ju sjukt. tycker jag, haha. fast något som är värre är att man är jävligt trött när man är tvungen att plugga, och det är jag just nu. matilda så något klokt idag som skrämde mig ; 

- livet går ut på skolan, inte för än man är 65 och går i pension kan man njuta av livet.

och det är ju verkligen sant. knappt någon ledighet sen när man jobbar heller ju, bara helger och typ 25 dagars semester. det suger verkligen. fy fan, när ska man ha tid till något annat? min plan är att klara mig bra i skolan, tjäna så jävla mycket pengar så att man klarar av att försörja sig när man slutar jobba vid fyrtioåldern. det kommer nog inte gå så jävla bra, men det är alltid värt ett försök. 

nu måste jag plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga och plugga ! usch !

heejdåå

handbolls em

23/1   innan matchen

tittar lite på handboll nu, sverige mot spanien. det är halvlek nu och spanien leder med 14 - 13, men de var inte så bra i början men de blev bättre sen. tittade på matchen igår också och då blev det 27 - 27. rätt bra spelat då faktiskt, enligt mig i alla fall, vet inte så mycket om handboll. igår så stod thomas svensson och han är faktiskt riktigt bra, i alla fall för att vara fyrtio år. men han som står denna matchen var faktiskt också bra. dan beutler tror jag han hette. nu ska jag titta färdigt på matchen sen så måste göra lite spanska och so. fick reda på idag att vi skulle ha spanskprov på onsdag nästa vecka, liksom det är en vecka tills dess, och det är faktiskt rätt mycket. Vi ska kunna siffrorna 1 - 1000, veckodagarna och månaderna. har so prov på måndag och jag har knappt ens börjat. 


23/1    efter matchen

hahah, shit vilken match asså. riktigt bra spelat i slutet. i början spelade dom inte så bra men fan va härligt mål nu i slutet, herregud, det trodde nog ingen. åtta sekunder kvar och så räddar svensson bollen, lång pass till ngn spelare, hihi, också gör han mål, på fritt mål. shit asså, det händer verkligen inte ofta. nu stuntrar jag lite i pluggplanerna för nu ska jag bara chokladmuffins. jumie :D


                                           

tjollahopp

grattis <3

20/1

igår så gick hela min familj, min mormor, min moster och hennes man och åt på jensens böfhus och käkade för att fira min mammas födelsedag. sen gick vi på bio och såg "national treasure - den hemliga boken". den var faktiskt jättebra även om jag inte gillar actionfilmer så mycket.


fjortisfest

18/1

va på fjortisfest i fredags ju, har inte hunnit skriva om det än, men nu kommer det.

klockan halvsju i fredags så gick jag till my. det var lite pinsamt att gå dit i högklackat och kortkort kjol så att man frös ihjäl. vi käkade tacos där, hade lite roliga tävlingar, käkade jättegod tårta och hade lite tjejsnack. 

 

skolcaféet

18/1

idag stod jag, belli, my och hedvig i skolans café. det var sådär kul. det kom inte så många kunder när jag satt i kassan men man fick ju lite gratis käk och att gå och handla var rätt kul. något annat som var kul var när jag och hedvig skulle vattna blommorna på tredje våningen. cafeet är byggt så att våningarna är typ ihåliga så när man står högst upp så ser man ändå ner liksom, genom andra våningen. så när jag skulle vattna en växt som stod precis vid kanten så träffade de ett blad så det skvätte rakt ner i cafeeterian, skitpinsamt. men sån tur var så stod det ingen under. fast det hade ändå vatt rätt kul, hahah. något som inte var så kul var att torka borden i matsalen och i cafeet, plus att sopa och torka golvet i cafeet också. men vi hade bra teamwork så redan kvart i två fick vi sluta. det var rätt härligt eftersom vi egentligen slutade halv fyra idag. nu är klockan kvart över sex så om en kvart så ska jag vara hos my eftersom hon och hedvig har fjortisfest där. hihi. detaljer och bilder kommer sen, hahahaha.

Idag fyller förresten min underbara granne arton. Grattis <3.

goodbye

ont i halsen

17/1

imorse så märkte jag att jag hade lite ont halsen, blev värre nu på kvällen så jag käkade massa glass och varm choklad. blev lite bättre i alla fall. hoppas jag inte blir sjuk tills imorgon, för då ska jag stå i cafeet i skolan och gå på my och hedvigs fjortisfest. kommer foto imorgon hur jag ska se ut, hihi.

go natt  


a sunny day

16/1

idag var det faktiskt fint väder, inte lika kallt som de andra dagarna har varit. har gått i skolan idag som vanligt. tittat på "OC", "grey´s anatomy", "the war at home" och krängt massa hamburgare och pommes, nyttigt ? sen var jag lite med ellen och frida <3. nu ska jag sova, lägga mig riktigt tidigt idag faktiskt.

hugs and kisses

match mot näset

13/1

idag hade vi match mot näset. dom hade typ bara 96:or och var bara sju spelare utan tränare så vi vann med 13-0 ett mål mer än när vi mötte dom förra gången. men vi spelade jättebra. nu ska jag snart gå och möta ellen vid hundrastplatsen och ikväll är det one tree hill, jiippiiieee! . skriver lite mer ikväll.

pembroke welsh corgi

tittade runt lite på biblioteket om söta hundraser och hittade en jättegullig liten hund. den heter pembroke welsh corgi och är en liten blanding av en irlänsk får hund och en tax. alltså mycket söt. lite lurvig och kortbent dock utan svans men den var gullig ändå. mina kompisar tyckte inte den var söt men det kommer inte hindra mig, så fort jag flyttar hemifrån och har råd så ska bannemej en sån liten söt en bo i min lägenhet, så det så!
kommer lite bilder på den ;


fredaaag

11/1

ja, idag var det äntligen fredag och årets första skolvecka över. och det är bara ungefär 96 dagar kvar tills sommarlovet. låter lite men det är ändå typ en fjärdedel av året. har inte gjort något speciellt idag, mer än att jag har stressat till träning eftersom vi slutar fem över halv fyra och träningen börjar kvart över fyra. sen var jag ju tvungen att gå också. men träningen var kul i alla fall, som vanligt. vi hade prisutdelning av tävlingen på gothia. mitt lag vann och fick en vattenflaska typ en sån som jag redan har så jag bytade den med sanna som kom trea och fick en kexchoklad. det hade jag tänkt njuta av nu när jag degar lite framför tv:n. imorgon ska jag till stan med paulina och köpa present till my och hedvig som ska ha fjortisfest på fredag, det ska bli riktigt kul. i stan ska jag köpa en sån där lite berömd sveamössa som typ alla har, hihi.

trevlig helg 


skola igen

idag var det dags att gå upp tidigt igen och förbereda sig för skolan. tråkigt men sant. ja, det är väl bara sju och ett halvt  skolår kvar då innan man är färdigutbildad, och det är mer än dubbelt än vad jag har gått. visst, skolan är väl rätt rolig och man får ju träffa kompisar och så men det är ju att man måste gå upp så tidigt och hålla på så länge. nog pratat om det, idag har jag tränat och lite annat skoj. nu ska jag snart äta sen ska jag faktiskt lägga mig och läsa julia. mycket tidigt det. mycket tidigare än vanligt i alla fall. gjorde något lite halvroligt för en stund sen. jag designade min egen parfym för diesel. den blev mycket fin. det coola var att man kunde beställa den sen, sin egen flaska men det kostade ju rätt mycket, åttahundra kronor faktiskt, och det tänker jag inte betala. den är säkert jätteliten. här kan du designa din egen parfymflaska. så här blev min ;

                  

hemma igen

ja, nu var man hemma här i skåne igen. vi hade riktigt kul i göteborg. förutom lite väntan på bussar, toaletterna, maten och att vi bodde predvid en skitstor kyrkogård. annars var det en underbar upplevelse, speciellt snön. spelet å andra sidan gick inte riktigt bra, kom tvåa i gruppen men förlorade åttondelsfinalen med 4-3. vi spelade mycket bättre än dom, det sa till och med deras tränare men sånt är livet. det gick inte heller så bra för dom andra lagen i vår förening, alla lagen åkte ut på första slutspelsmatchen förutom f-18 som kom till semifinal. har haft jävligt kul i alla fall och det är det som är det viktiga. nu måste jag börja på det tråkigaste av allt och det är att packa upp. men klockan nio ska jag se en film på trean som hette " man of the house" tror jag. och skolan börjar ju inte för än på tisdag.

ullevi                          kyrkogården                 skolan vi bodde på
            

ha de gött

bra musik

som sagt, nu när jag ska till gothia så skulle jag vilja ha några bra låtar. har redan några stycken men om ni har någon bra låt så säg det, snälla. skulle behöva svar idag eftersom jag åker tidigt i morgonbitti. dom här låtarna som jag tycker är bäst har jag ;

  • Hannah Montana - The best of both worlds
  • Hannah Montana - I miss you
  • Hannah Montana - This is the life
  • Hannah Montana - Who said
  • Hannah Montana - The other side of me
  • Alicia Keys - No one
  • Brian Adams - All for love
  • Celine Dion - Taking chances
  • Colbie Caillat - Bubbly
  • Jason Mraz - The beauty in ugly
  • Jessy - Dancing in the dark
  • Leona Lewis - Bleeding Love
  • Marie - This moment
  • Måns & Agnes - All i want for christmas
  • Rihanna - Please don´t stop the music
  • Shane Ward - If thats ok with you
  • Sugarbabes - About you now
  • Vincent - Miss blue
  • Imogen Heap - Hide and seek
  • Westlife - Something right

tack så jättemycket


gothia cup

2/1

imorgon åker jag till gothia cup med resten av laget, klockan sex på morgonen. därför måste jag förbereda allting idag. jag måste ;

  • ladda in musik på mobilen
  • ladda digitalkameran
  • gå och handla
  • packa

jag kommer vara borta tills på söndagkväll så jag hinner inte blogga nu under gothia. men jag lovar att jag bloggar på söndag kväll om hur det har gått, om klockan inte är för mycket.

wish me luck



om mig

snälla, kan någon säga hur man får en sån (bilden)  på sin blogg. det är säkert rätt svårt att förklara, men jag skulle bli jättetacksam för svar.                                               
                                                                                     
thank you                                                  

bild från : www.ifyouknowdea.blogg.se                      

one tree hill

1/1

ja, då var det ett nytt år. mitt tvåtusenåtta började med att jag var med ellen igen, hahah, tröttnar aldrig. jag åkte till hennes pappa och där såg vi lite vänner och så. sen åkte vi hem igen och då tittade vi på one tree hill. sånt liv vi har då, haha. jodå, liv har vi. men inte så mycket fantasi. one tree hill är så himla bra. fast nu i dom första avsnitten jag har så är det inte så mycket kärlek, det handlar typ bara om det dumma egot dan. han är dum i huvuvdet, haha. han förstör ju en så bra serie. tvserier ska handla om kärlek. annars är dom inte bra, så det så! snart ska jag se en teater med eva rydberg, hon är rolig, hahaha.

                                               

hau de

tvåtusenåtta

1/12              

smällde inte fyrverkerier idag, har inte gjort det nu på några år. tycker det är lite läskigt, det är roligare att titta på. fast fyrverkerierna här var inget jämfört med fyrverkerierna på disneyland i usa. längtar riktigt tills vi ska dit i juli, ska bli så kul.  
                         
happy new year          -         england / amerika

         gott nytt år          -            sverige   

               sretan nova godina          -         
kroatien

        bon Anné                -            frankrike

hyvää Uutta Vuotta              -         finland    

    akemashite omedetou gozaimasu            -          japan

        sawatdii bpii mai            -                thailand

próspero año nuevo                -                 spanien

                   GOTT NYTT TVÅTUSENÅTTA   !

RSS 2.0